søndag 6. desember 2009

Nyttige tips- alt fra å få bloggen din kjent til julegavetips til party tips.

Her kjem et passe langt innlegg over noke eg syns er nyttige tips.
Her er en kort oversikt over dei tipsa eg har lagt ut.
1. Gjere bloggen din kjent. 
2. 10 tips til en perfekt fest. 
3. 7 tips til en vellykka kveld ute. 
4. Noken små julegavetips for den som ikkje har så mykje å rutte med.  

1. For det første kan vi ta det med å få bloggen kjent.
 Som en "ny" blogger er det ikkje så mange som veit kven du er. Og man føler gjerne at man vil få andre til å lese det. Eg kjenner en del som skriver ganske bra og kjem med viktige tips og morsome dagshistorier, men mangler lesere. Så eg satte meg ned og søkte opp på korleis man kan få bloggen sin kjent. Og da kom eg over en side som kom med fem gode tips over kva man kan gjere.
     1. Kom med et godt innlegg. -- Kom med saker som intresserer deg, og ikkje det du tror andre vil vite.     For folk å vite kva du hadde til frokost og middag er ikkje særlig spennande. Skriver man kjedelige innlegg, så kjem ikkje folk til å lese det.
      2. Skriv i bloggen ofte.-- Men som eg sa i BLOGOHOLICS, ikkje skriv sånn 8-10 innlegg om dagen.   Men skriv jevnt og trutt. Bare ikkje la det gå mange vekers mellomrom, for da er det mulig at folk glemmer kven du er.
     3. Bli følger-- Finn en blogg du liker og bli en følger av den bloggen. Eller du kan finne et innlegg du likte veldig godt og legge det ut på bloggen din med en link til hovedpersonen. På den måten slår man på en måte to fluer i en smekk.
     4. Legg igjen kommentarer-- Gå inn på andre sine blogger og legg igjen en kommentar eller to. Og da går man inn på BLOGGLISTENs topp bloggere, og kommenterer det siste innlegget. Legg gjerne igjen bloggadressen din slik at andre har mulighet til å gå inn på din side.
     5. Hold bloggen din enkel-- enkelt og greit, hold bloggen din enkelt. Hold deg til temaet du skriver om, husk å rette på skrivefeil, og ikkje ha så masse duppeditter og duppedatter på sida. Bloggsiden skal i begynnelsen bare handle om innleggene, det skal vere enkelt for leseren å finne fram til tidligare innlegg. Ha gjerne en innbydende header og noken små velkommende ord som får leseren til å bli nysjerrig og lese vidare.
      6. Meld deg inn på Blogg vs. Blogg når du har sjansen. -- det er mange bloggere som har Blogg  vs.Blogg konkurranser, så kvifor ikkje melde deg på? Muligens er det DU som blir valgt.
(desse tipsa har eg tatt ifra Cruft, og fra hans innlegg How to get your weblog known. Det siste tipset har eg lagt til sjøl som er verdt å prøve.)

2. Her kommer 10 tips til en  perfekt fest.
-  Gjer soverommet forbudt område, lås det om mulig.
- Ta masse bilder.
- Ta det rolig, rydd leiligheta nok til en fin fest. Ikkje stress med å pynt og dekorasjoner, dei blir bare ødelagt og rotet til iløpet av kvelden uannsett. Hold det enkelt så mulig.
- Vær sjefen. Ta kontroll over musikken for eksempel. Lag gjerne en spilleliste du tror folk kommer til å like og ikkje la andre komme og ødelegge den bare fordi dei er uenige i musikksmaken din. Spør gjerne folk dagen før om musikktips.
- Bare la folk rote litt på festen, ikkje gå rundt og rydd etter alle sammen med en gong. Du skal ha det kjekt du også.
- Pass på drikka di. Gjem den gjerne en lur plass der ingen finner den som bakerst i klesskapet eller på badet. Mannfolk holder seg gjerne unna baderomsskap der kvinnene har tampong og bind og sminke.
- Bestill taxi i forveien. For ingen taxisjåfører tar på passasjerer som går rundt og synger for full hals og ikkje klarer å holde på alkoholen.
- Finn en morsom drikkespel som alle er med på.
- Ha gjerne litt snacks på sjølve vorspielet, men husk på mat rundt midnattstider. Ha gjerne en pizza i fryseren dersom folk er svolten. På den måten sparer du og tid og penger på å stå ved en nattopen bensinstasjon med vennene dine fordi dei er svolten.
- Sosialiser deg med alle. Sørg for at det ikkje er "klikker" på festen, men la alle sosialisere seg med alle.
 (Desse gode tipsa las eg i den engelske utgaven av COSMOPOLITAN. Utrolig kor mange gode tips dei kommer med.)

3. Her kommer 7 tips til en vellykka kveld ute på byen. 
- Drikk i DITT eget tempo. Du trenger ikkje å holde følge med noken bare for å bevise noke. Hold kontrollen.
- Lag gjerne avtale med en venn om at vennen skal passe på deg fordi du har tenkt å bli full. Også bytter dere på det.
- Dersom du er på fest i en stor by der det hender at folk tar tinga dine, eller du er den personen som lett glemmer tinga dine ute på byen: pakk med den en passe stor veske med det viktigaste. --> en ekstra genser, bukse, lave sko i tilfelle du går med hæler, kontanter (eller ha bankkortet ditt der), mobiltelefon og diverse.
- Kjenn på kroppen kor mykje du klarer. Stopp når du veit du har fått nok.
- Vær tidlig ute med å bestille taxi. Det er ikkje kjekt å stå ute og fryse og vente på en taxi skal bli ledig. Eventuelt skaff en privatsjåfør. (det er to tips i en)
- Hold kontrollen. Ikkje havn i slosskamp eller begynn å krangle med noken. Vær den større personen som unngår sånne situasjoner. Det er ikkje mange uteplasser som vil slippe inn en bråkmaker.

(dette er også tips eg har funne i COSMOPOLITAN, den engelske versjonen)

4. Her kjem noken nyttige tips over å unngå farlige dupeditter.
Mange tenker ikkje over det, men ting som øretelefoner, wii, iPod og pc kan faktisk skade deg på forskjellige måter. Her er noken tips for å unngå det.
-Øretelefoner--> dei øretelefonene du stapper inn i øret kan inneholde bakterier og faktisk forårsake ørebetennelse. Korleis man unngår det? Jo, ikkje del dine øretelefoner med andre, og rens dem faktisk med litt antibakteriel på en q-tips noken gonger i måneden.
- Wii--> en spillkonsoll som man trener med og bruker overkroppen. Det folk ikkje tenker på er at det faktisk kan skade deg vis man er for overivrig på spillingen. For å unngå det er det litt lurt å strekke seg før man speler.
- iPod--> ikkje få den "iPod- fingeren" som man får ved å bruke den samme fingeren til heile tida. Man kan faktisk forstrekke en finger ved å bruke den same fingeren heile tida. Det kan man faktisk få av mobiltelefoner og. For noken år tilbake var det faktisk ei jente i Italia som plutselig ikkje kunne bevege tomlene sine fordi ho sendte mange tusen meldinger kvar dag. Tips: skift finger, og ikkje bruk den same fingeren heile tida.
- PC- no når mange pc-er blir mindre og mindre, og vi må bøye oss stadig framover for å sjå kva som står på skjermen, så er det mulig å påføre oss skader på nakke og rygg. Kva skal vi gjer med det, spør du? Jo, sørg for at du sitter godt, ha pcen i riktig høyde i forhold til øyner og albue. Det er ikkje nødvendig å bøye seg framover heile tida. Dersom det er mulig, så kan man koble til pc-en til en tv. Mykje enklare og mindre smertefullt for rygg og nakke.

Eg runder av dette innlegget med små julegavetips.
Man skal ikkje kunne trenge å bruke fleire 100 kr på familie og venner.
Det man kan gjer er å:
- Handle på salg, freetex eller loppemarked. Man trenger ikkje å gi nøyaktig det vedkommande ønsker seg, men muligens noke liknande. Dessuten finner man skjulte skatter på salg, freetex eller loppemarked.
- Vis du ikkje veit kva du skal gi, lag noke og legg med noke snop. Jula er en høytid der man slepp å tenke på vekta. Det er mange som blir glade for et hjemmelaga bildemontasj av vedkommande og den som lager det.
- Del utgiftene med noken dersom det er en alt for dyr gave. Snakk med venner og hør om det er mulig å vere med på å dele på en gave. Dermed blir ikkje utgiftene så dyre, og man kan spare seg noken kr i prosessen.
- Husk på ordtaket "skinnet bedrar". Man kan godt kjøpe en ting som er billig men ser dyr ut. Ingen som bryr seg så mykje om det, det er tross alt tanken som teller.
- !!!Vær enige om kor mykje dere skal bruke på kvarandre!!! Er ikkje kjekt å sitte der på julaften og tenke at vennene dine har brukt meir på julegave til deg, enn det du har brukt på dem.

Håper desse tipsa var nyttige.
Du tenker sikkert;"steike tid ho må ha kjedet seg da ho lagde dette"
Og det har eg. Men sånne tips kan vere nyttige ha ha i hode i desse juletider og ellers i ettertid.
Og eg ville at det skulle vere i et innlegg isteden for mange små.




Blogglisten Personal blogs

0 kommentarer: